Nya Porsche Taycan imponerar med en verklig räckvidd på 587 kilometer

Porsche förbereder sig för att lansera en rejält uppdaterad Porsche Taycan ”om några dagar”. Den nya modellen ska både få längre räckvidd och ladda snabbare än den tidigare generationen. Under den senaste tiden har den genomgått omfattande tester inför lanseringen.

Under några dagar lät Porsche tolv representanter för internationell media under tre dagar köra fyra förseriebilar på Interstate Highway 405 och 5 mellan Los Angeles och San Diego i södra Kalifornien. Teamen höll den högsta tillåtna hastigheten på 120 km/h under rutten.

Ett så kallat räckviddstest under verkliga förhållanden. Slutsatsen från resorna visar att Porsche Taycan har potential att köra 587 kilometer på en laddning. Det handlar då om Taycan-modellen med det stora batteriet, Performance Battery Plus.

– För den särskilt effektiva sportsedanen Taycan med det stora batteriet resulterade det praktiska sluttestet i en total räckvidd på upp till 587 kilometer, berättar Kevin Giek, Vice President för Taycan.

– Ett fantastiskt resultat. Räckviddstestet i södra Kalifornien visade på ett imponerande sätt hur effektiv den omarbetade Taycan är. Vi fortsätter att fokusera på vår snabbresestrategi för elektrisk mobilitet: korta laddningsstopp i kombination med lång verklig räckvidd tack vare effektiva drivlinor, fortsätter Kevin Giek.

Porsche Taycan briljerar vid snabbladdaren.

Bilarna laddades sedan vid en Electrify America-snabbladdare i Los Angeles. Här visade bilen en laddeffekt på över 300 kW och laddningsintervallet 10 till 80 procent gick på mindre än 20 minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.