Elbilen Polestar Precept blir verklighet – förberedelser pågår

Idag, i samband med den pågående motormässan i Peking, bekräftar Polestar att man kommer realisera sitt elbilskoncept Polestar Precept. Modellen presenterades tidigare i år som ett manifest för Polestars framtida formspråk.

Nu blir konceptet verklighet. Förberedelserna är redan igång och tillverkningen kommer att ske i Kina. Målet är att säkerställa att anläggningen blir helt koldioxidneutral.

– Fantastisk. Spektakulär. Banbrytande. Denna vill vi se på vägarna. Ja, det sa både pressen och allmänheten om Precept. Vi vill ha den! Så vi bestämde oss för att bygga den, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Polestar Precept var från början en studie i att bygga miljövänliga och hållbara elbilar. Detta kommer genomsyras i hela produktionsplaneringen nu när Precept blir verklighet. Interiören i Polestar Precept bygger på en blandning av hållbara material inklusive återvunna PET-flaskor, återvunna fiskenät och återvunnen korkvinyl.

– Konsumenterna vill se förändringar från den här branschen – inte bara drömmar. Nu blir Precept ett ännu starkare ställningstagande. Vi är fast beslutna att minska miljöpåverkan från våra bilar och vår verksamhet. Målet måste vara klimatneutralitet, även om jag inser att det är ett långsiktigt mål, säger Thomas.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.