Nya Maybach-konceptet är den terränggående elbilen vi kanske (inte) behöver

Mercedes lyxmärke Maybach har i dagarna visat upp ett koncept på en elbil för off-road. Konceptet är ritat av den tyska bildesigern Gorden Wagener tillsammans med den nyligen avlidna modedesigern Virgil Abloh.

Det är inte så sannolikt att konceptet blir verklighet. Målet är att fånga Maybachs kompromislösa lyxfaktor och samtidigt ändra vår bild av ett terrängfordon.

Resultatet är en coupé med Gran Turismo-proportioner, hög markfrigång och stora terränghjul. I detaljer finns det lilla extra i form av hasplåtar, taklasthållare och extra belysning.

Eftersom konceptet är en designstudie finns det inga tekniska detaljer kring den förutom att den är eldriven. Vi får också längden på bilen. I sann lyxlimousine-stil mäter bilen hela 6 meter.

– Vi slås framför allt av hur naturligt autentiska Mercedes-Maybach designelement harmoniskt kombinerats med ett nytt Outdoor Adventure-designmotiv, skriver Maybach om konceptet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.