Nu kommer Aiways till Sverige – elbilen U5 blir första modellen

Idag meddelar kinesiska elbilstillverkaren Aiways att man gör entré i Sverige. Försäljningen kommer att starta den 20 januari 2022. Sverige blir det tionde landet i Europa för tillverkaren.

Den första modellen från Aiways blir suven U5 med plats för fem personer. Räckvidden är upp till 410 kilometer. Den ska kunna snabbladdas med upp till 90 kW.

Försäljningen kommer att ske online. I Sverige kommer det också finnas 12 till 15 agenter som kommer att hantera testkörningar och leverans av bilar till kunderna. De kommer också att fungera som servicepunkter för Aiways kunder.

Aiways europeiska huvudkontor är placerat i München i Tyskland. Importören för den svenska marknaden är danska Andersen Motors som nu arbetar med att bygga upp en organisation på den svenska marknaden.

Aiways har ännu inte delat med sig av några svenska priser. De kommer längre fram närmre försäljningsstarten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.