Var vill du se nya Tesla Superchargers? Tesla startar ny omröstning!

I veckan öppnade Tesla Sveriges största laddstation med snabbladdare och man ligger inte på laddsidan när det kommer till utbyggnaden. Närmare 30 nya stationer är planerade att öppna inom det kommande året.

I ett nytt drag för att garantera att man öppnar nya stationer på rätt platser har Tesla tagit till en omröstning, där elbilister helt enkelt kan rösta om var de vill se nya stationer.

Omröstningen löper kvartalsvis, och nu har Tesla öppnat en ny period. I Sverige finns sju föreslagna platser som det nu är möjligt att rösta om. Dessa är i Kiruna, Hemavan, Luleå, Piteå, Stockholm, Nyköping, Mellerud och Trollhättan.

Eftersom omröstningen är global, finns det så klart ett större rösttryck på andra platser runtom i världen, men även på nationell nivå kan omröstningen ge Tesla en ledning om nya platser att bygga laddinfrastruktur på.

En av vinnarna under förra periodens omröstning var bland annat Malmö. Där planerar Tesla nu att öppna en station under 2024.

Utbyggnaden av Teslas laddinfrastruktur är inte längre bara något som är en angelägenhet för Tesla-ägare efter att Tesla sommaren 2022 öppnade upp sina stationer för alla elbilar.

Rösta? Det kan du göra här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.