Nya bilder visar Polestar 4 ute på racingbanan

Polestar 4 har varit ute och snurrat på Ningbo International Circuit i Kina. Geely har nu delat med sig av några bilder från händelsen. Det innebär att vi nu för första gången får se den kommande bilen utomhus, bortom tillrättalagda bilder i perfekt studioljus.

Den nya elbilen är märkets snabbaste produktionsbil någonsin. En motoreffekt på 400 kW (544 hk) ska ta bilen från stillastående till 100 km/h på 3,8 sekunder. Löftet är en kördynamik med direkt styrning och vassa köregenskaper. Något som ska erbjuda ”en underhållande upplevelse för alla åkande”, för att citera Polestar.

Produktionen ska starta i november och de första leveranserna är därefter planerade under 2024. Modellen är viktig för Polestar och innebär att tillverkaren kan gå in i en ny fas med högre volymer, har VD Thomas Ingenlath tidigare berättat.

Polestar 4 ska erbjuda flera aerodynamiska förbättringar mot Polestars tidigare modeller. En låg front, infällbara dörrhandtag, en slät sidoprofil med karmlösa rutor, bakre aeroblad och luftflödesoptimering runt den bakre ljusrampen är några av de inslagen som bidrar till att låta luften svepe förbi bilen, och därmed hålla förbrukningen nere.

Modellen bygger på Geelys SEA-plattform och mäter 4 839 mm i längd, 2 139 mm i bredd och 1 544 mm på höjden. Hjulbasen på 2 999 mm ska säkerställa en rymlig interiör. Genom det unika draget att helt och hållet slopa bakrutan har Polestar kunnat skapa en särskilt omslutande men rymlig baksäte.

Ännu finns inga svenska prisuppgifter klara för Polestar 4.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.