Personal vid Teslas fabrik i Berlin visar sitt stöd för svenska Tesla-strejken

Provbyggd Model Y inspekteras vid Tesla fabrik i Berlin

IF Metalls strejk mot Tesla i Sverige är inne på sin femte dag. En strejk som nu fått spridning till Tesla-fabriken i Grünheide strax utanför Berlin, rapporterar Carup. Över tusen medarbetare vid fabriken ska ha burit den tyska motsvarigheten IG Metalls logga på bröstet under sitt arbetsskift.

Tyska IG Metall har länge arbetat med att organisera och mobilisera personalen vid den tyska Teslafabriken. Att bära emblemet under arbetsskiftet ses som en solardisk handling till IF Metall i Sverige och som en markering att Tesla bör närma sig de fackliga organisationerna.

– Oavsett om det är i Sverige, USA eller i Grünheide, det är bara en tidsfråga tills majoriteten av arbetarna organiserar sig för vad de känner är rätt och för vad de behöver för att leva ett värdigt liv, säger IG Metalls distriktschef Dirk Schulze till Carup

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.