Ny billigare instegsmodell av Smart #1 kommer nästa år

Biltillverkaren Smart klev nyss in på den svenska marknaden och det med fullt fokus på elbilar i form av Smart #1 och Smart #3. Nu presenterar märket en instegsmodell av sin minsta modell Smart #1. Namnet blir Smart #1 Pro och kommer att erbjuda ett mindre batteri än vad som sitter i den redan presenterade modellen Smart #1 Pro+.

Den nya modellen kommer att kosta mindre och är utrustad med ett mindre LFP-batteri på 49 kWh. Räckvidden blir runt 300 kilometer. Framåt drivs bilen av en motor med en toppeffekt på 200 kW (265 hk).

– Vi är glada över att kunna leva upp till förväntningarna hos stadsförare som fokuserar mer på praktiska saker och för vilka en räckvidd på cirka 30 mil är tillräcklig. #1 Pro är en bil för miljömedvetna stadsbor och pendlare som vill ha helelektrisk premiumkvalitet, säger Dirk Adelmann, VD för Smart Europe.

De första europeiska leveranserna ska starta under hösten. Till Sverige kommer Smart #1 i början på 2024. Ännu finns inga prisuppgifter för den svenska marknaden presenterade för någon av Smarts modeller.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.