Ännu billigare elbilen Kia EV2 också på gång

Kia EV3 kan få ett mindre syskon.

Kia ska under de kommande åren lansera en helt ny uppställning elbilar. De ska framför allt bli tillgängliga för fler, genom låga attraktiva priser. Den minsta modellen Kia EV3, som Kia visade upp igår, ska kosta från 30 000 dollar (330 000 kronor).

Men fler modeller är på gång. Kia ska erbjuda totalt 15 elbilar till 2027. Det inkluderar också en ännu mindre instegsmodell som kommer få namnet Kia EV2. Planen är att modellen ska lanseras 2026.

– Kia EV2 kommer att tillverkas vid fabriken i Slovakien tillsammans med andra elektriska modeller, sa Kia i ett uttalande till media. Här kommer också elbilarna Kia EV3 och Kia EV4 att tillverkas.

– EV2 är en mycket unik och mycket viktig modell för den europeiska marknaden och det här är en mindre bil än EV3, sa Kias globala president och vd Ho-Sung Song vid en presskonferens rapporterar Drive.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.