Elbilen Smart #3 visas upp inför lanseringen i Europa 2024

Smart gör sig redo med ett nytt grepp om den europeiska marknaden. Förra året lanserade företaget elbilen Smart #1 och nu kommer också den större suvcoupén Smart #3.

Elbilen är att samarbete mellan Mercedes och Geely och bygger bland annat på samma SEA-plattform som vi kommer att se i Zeekr X och Volvo EX30 – två andra modeller i snarlikt format som är aktuella för den europeiska marknaden.

Designen på Smart #3 utmärks av mjuka och runda former som dessutom ska bidra till att förbättra elbilens aerodynamiska prestanda. De mjuka formerna följer också med in till interiören.

– Vi är stolta över att äntligen presentera vår första sportkupé någonsin, den helt nya Smart #3 för världen. Som en helt elektrisk pionjär fokuserar Smart kompromisslöst på kvalitet med upplevelsen i centrum. Vårt mål har alltid varit att möta de många olika och föränderliga behoven inom mobilitet. Därför kommer Smart att fortsätta utöka sin produktfamilj för att erbjuda en mängd olika bilar som passar olika kundgrupper och livsstilar, kommenterar Dirk Adelmann, VD för Smart Europa.

Smart har ännu inte presenterat de europeiska specifikationerna. Den officiella publikpremiären kommer att ske vid bilmässan i München i september. Lanseringen är sedan planerad till början av 2024.

Smart #3 har dock visats upp betydligt mer i Kina och uppgifter därifrån pekar på att den kommer både som bakhjulsdriven och fyrhjulsdriven med en motoreffekt på mellan 268 och 422 hästkrafter. Räckvidden landar någonstans strax över 400 kilometer beroende på utförande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.