Nu kommer GM till Europa – ska lansera Cadillac Lyriq i Sverige

Pressbild: Cadillac

General Motors återvänder till Europa i en ny kraftsamling med fullt fokus på elbilar. Först ut är koncernens premiummärke Cadillac med elbilen Lyriq i spetsen. General Motors kommer att starta försäljningen i Schweiz på fredag denna veckan.

Efter det kommer man utöka försäljningen till Sverige och Frankrike, för att sedan under en tvåårsperiod expandera på ytterligare marknader. General Motors ska fokusera på ”utvalda fordon i segment” där man tror att man kommer kunna erbjuda ”övertygande och konkurrenskraftiga upplevelser” som sammanfaller med europeiska elbilskunders krav.

Cadillac Lyriq bygger på GM:s Ultium-plattform och erbjuder upp till 530 kilometer i räckvidd på en laddning. Lanseringspriset i Schweiz kommer att starta på 82 000 schweizisk franc vilket motsvarar 990 000 svenska kronor.

Närmare uppgifter om vilka fler modeller som kommer, eller hur nära i tiden den svenska lanseringen ligger har GM inte kommunicerat.

I videon nedanför kan du se när Throttle House kollar in Cadillac Lyriq:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.