Nu går det att förboka nya elbilen Ford Explorer

Idag har Ford öppnat förbokningen till sin nästa elbil Ford Explorer. Den nya elbilen bygger på teknik från Volkswagen-koncernen och är helt utvecklad för den europeiska marknaden.

Ford har beskrivit modellen som en ”medelstor SUV redo för äventyr”. Den kommer erbjudas i tre varianter, med antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift med en motoreffekt på mellan 170 och 340 hästkrafter beroende på utförande.

Explorer har plats för fem personer och ett bagageutrymme som lastar hela 450 liter, men på det stora hela har Ford vara sparsamma kring uppgifterna om modellen som hade premiär tidigare i vår.

– Explorer är en banbrytare, och en ny typ av spännande elbilar från Ford. Genomsyrad av vårt amerikanska arv men byggd i Köln för våra kunder i Europa. Den är redo för de stora äventyren och fullpackad med allt våra kunder behöver för sina resor, sa Martin Sander, chef för Ford Model e i Europa i samband med premiären.

Det finns inga uppgifter om de svenska priserna, men klart nu är i alla fall att leveranserna ska starta i början av 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.