Nu kan du förbeställa MG4 Electric – eldriven halvkombi med 435 km i räckvidd

Den eldrivna halvkombin MG4 Electric är på väg till Sverige. Idag öppnar MG Sverige förbeställningen på elbilen.

MG Sverige kommer till en början enbart att ta in Luxury Long Range-versionen. Den är utrustad med ett batteri på 64 kWh och kommer ha en räckvidd på upp till 435 kilometer. Det preliminära utgångspriset startar på 415 000 kronor.

Den som lägger en icke-bindande förbeställning kommer kunna bli en av de första som får uppleva bilen, skriver MG i ett pressmeddelande. Senare under hösten kommer MG att presentera elbilen och erbjudandet i sin helhet.

Förbeställningen görs via MG:s hemsida.

Storbritannien skvallrar om MG4

Genom MG i Storbritannien, där modellen redan är lanserad, kan vi redan nu fiska fram mer uppgifter om elbilen. Den är bakhjulsdriven med en motoreffekt på 150 kW (203 hästkrafter). Sprinten 0–100 km/h klarar den på 7,9 sekunder. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 135 kW. Att ladda upp till 80 procent ska ta 35 minuter.

Med Luxury-modellen kommer bland annat ett uppgraderat infotainmentsystem, Blind Spot Detection (BSD), Lane Change Assist (LCA) och Rear Cross Traffic Alert (RCTA).

Dessutom får den insynsskydd bak, dubbel bakspoiler, läderinteriör med elektrisk förarstol, uppvärmda framsäten och rattvärme. Trådlös Bluetooth-nyckel, satellitnavigering, 360-kamera, trådlösa mobilladdning och ett uppgraderat MG iSmart-system med livetjänster ingår också som standard på toppmodellen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.