Brittisk lansering ger ny info om elbilen MG4 – priser och 135 kW snabbladdning

I höst kommer MG:s nya kompakta elbil MG4 till Sverige. Med sitt kompakta format och en räckvidd på upp till 450 kilometer i Long Range-utförandet spås den storleksmässigt bli en utmanare till bland annat Volkswagen ID.3.

Dessutom är MG kända för att utmana konkurrensen med attraktiva priser. Så lär det också bli med MG4. Det skvallrar nämligen de brittiska priserna om som blev officiella idag.

I Storbritannien kommer MG4 i tre varianter. En Standard Range-version samt i två Long Range-versioner med olika utrustningsnivåer. Till Sverige kommer endast Long Range-versionen och då möjligtvis grundversionen SE samt den bättre utrustade Trophy. Gissningsvis blir namnen Comfort respektive Luxury i Sverige.

Grundpriset för MG4 SE Long Range kommer i Storbritannien att starta på 28 495 pund (359 000 kronor) medan den mer utrustade Trophy startar på 31 496 pund (386 900 kronor).

Som en jämförelse kostar en Volkswagen ID.3 Pro Performance 36 195 pund (444 000) i Storbritannien. Motsvarande pris för den modellen är i Sverige 499 000 kronor.

Som en andra jämförelse så kostar MG4 SE Long Range 3 500 pund (43 000 kronor) mindre än syskonmodellen MG ZS EV SE Long Range som i Storbritannien kostar 31 995 pund (393 000 kronor). Motsvarande MG ZS EV Comfort Long Range kostar i Sverige 412 990 kronor.

En gissning är att MG4 kommer kosta antingen strax under eller strax över 400 000 kronor beroende på om man väljer Comfort eller Luxury-varianten i Sverige.

Snabbare snabbladdning

MG4 kommer med ett batteri på 64 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 450 kilometer. Brittiska MG berättar också att snabbladdning kommer vara möjlig med upp till 135 kW.

En välkomnande nivå på hastigheten, då MG:s elbilar idag snabbladdar förhållandevis långsamt jämfört med andra modeller på marknaden. Att ladda från 10 till 80 procent kommer ta runt 35 minuter.

Den topputrustade modellen Trophy (Luxury) kommer med en hel del finesser som standard. MG nämner bland annat ett uppgraderat infotainmentsystem, Blind Spot Detection (BSD), Lane Change Assist (LCA) och Rear Cross Traffic Alert (RCTA).

Dessutom får den ett tvåfärgat tak, insynsskydd bak, dubbel bakspoiler, läderinteriör med elektrisk förarstol, uppvärmda framsäten och rattvärme. Trådlös Bluetooth-nyckel, satellitnavigering, 360-kamera, trådlösa mobilladdning och ett uppgraderat MG iSmart-system med livetjänster ingår också som standard på toppmodellen.

Ännu finns ingen datum på när de officiella svenska priserna kommer eller när försäljningsstarten kommer äga rum.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.