Nu går det att förboka elbilen Emily GT

I december blev det klart att NEVS sålde av sitt elbilsprojekt Emily GT till libanesiska EV Electra. Ambitionerna är höga, och målet är att sätta Emily GT i produktion redan i år med hjälp av kontraktstillverkning.

På lång sikt ska sedan produktionen flyttas till egen regi och en egen fabrik – förhoppningsvis i Trollhättan. I vilket fall så har EV Electra nu öppnat upp förbokningen av Emily GT utan någon reservationsavgift.

Genom att förboka ”får du förtur till helt nya Emily GT 2025 från EV Electra” lyder uppmaningen på hemsidan. Om planerna kommer bli verklighet återstår att se, vi har blivit lovade en stor uppdatering framåt sommaren.

Bagaget lastar 540 liter, och under huven fram finns en frunk som lastar 150 liter.

EV Electra har också droppa en del detaljer om specifikationerna. Tre olika storlekar på batteriet kommer erbjudas, från 105, 140 till 175 kWh. Räckvidden uppges bli längre än 1000 kilometer. Fyra motorer producerar tillsammans 480 kW (644 hk) och 0 till 100 km/h ska bilen klara på 3,2 sekunder enligt produktbladet Toppfarten är 250 km/h.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.