Nu får Tesla efterlängtade GPS-funktionen ”waypoints”

En ofta efterfrågad funktion hos Tesla-ägare är att kunna lägga till ett eller flera delmål för en resa i bilens navigationssystem. Funktionen har varit så önskad att publiken under försommarens leveransevenemang av nya Tesla Model S fick Elon Musk att pausa sitt framträdande på scen när de ropade ut sitt önskemål om ”waypoints”.

Elon Musk frågade då om det var så viktigt, och en stor del av publiken svarade då ”Ja”. Där och då lovade Elon att Tesla kommer lansera funktionen för att sedan fortsätta med leveransevenemanget. Nu kan sajten Electrek bekräfta att Tesla skickat ut en uppdateringen med den nya funktionen.

I en mjukvaruuppdatering märkt 2021.40.5 som Tesla börjat rulla ut finns den nya funktionen ”Lägg till stopp” (add stop) som är just det som publiken efterfrågade.

Vidare skriver Tesla i samband med uppdateringen: ”Lägg till ett nytt stopp på din rutt genom att trycka på ”+”-ikonen på sök destinationsknappen och sök efter destination, eller genom att välja en nål på kartan”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.