Se reprisen av Teslas leveransevent för Model S Plaid – snabbaste och säkraste bilen

Idag startade leveranserna av de 25 första exemplaren av Tesla Model S Plaid. Det uppmärksammande Tesla med ett evenemang där de visade upp bilen och berättade mer om den i detalj.

Under evenemanget berättar Teslas VD Elon Musk att Model S Plaid är ”den säkraste och snabbaste produktionsbilen någonsin och dessutom är den en familjebil”. Bilen producerar upp till 1000 hästkrafter genom tre motorer.

En positiv nyhet för oss nordbor är en nyutvecklat värmepump som är 30 procent bättre vid kyla och kräver 50 mindre energi för att värma upp kupén. Det ska enligt Tesla resultera i ett väldigt liten tapp av räckvidd vid kyla. Dessutom används systemet för att säkerställa så att bilen gång på gång kan nyttja sin fulla kapacitet utan att tappa prestanda vid upprepade accelerationer.

Du kan se en repris av evenemanget i videospelaren nedan.

Till Sverige kommer Model S Plaid i början av nästa år. Bilen har en räckvidd på 628 kilometer, en topphastighet på 322 km/h och klarar 0-100km/h på 2,1 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.