Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Under motormässan i Geneve som öppnar i helgen kommer Audi visa upp sin första helt eldrivna bil. Elbilen från Audi är en rymlig SUV med generös räckvidd. Inför mässan, och fram till serieproduktionstarten senare i år kommer Audi att släppa ut 250 prototyper på vägarna för att testa bilarna under alla tänkbara förhållanden världen över.

De första bilarna av e-tron ur prototypserien, uppseendeväckande maskerade, har nu börjat rulla på vägarna i centrala Geneve. Den kamouflerade exteriören döljer en sportig premiumsuv med plats för fem personer och gott om bagage, skriver Audi i ett pressmeddelande.

Annons

E-tron är anpassade för att klara längre resor. Den slutgiltiga bilen ska kunna snabbladdas med upp till 150 KW, och vara redo att fortsätta en längre sträcka redan efter 30 minuters laddning. För att riktigt testa bilarna är målet att de 250 prototyperna tillsammans ska rulla 5 miljoner kilometer på fyra kontinenter.

Audi e-tron prototyp i Geneve.

Audi har långtgående planer elbilar

“Den första helt eldrivna modellen är en viktig milstolpe i företagets framtid,” sade Rupert Stadler, VD för AUDI AG. “2020 kommer vi att ha tre helt eldrivna bilar i produktprogrammet. Utöver den sportiga suven en fyradörrars Gran Turismo – dvs produktionsversionen av Audi e-tron Sportback concept – och ytterligare en modell i kompaktsegmentet. Innan 2025 har vi lanserat mer än 20 elbilar och laddhybrider – fördelat över alla segment och koncept,” sade Audi-chefen.

Audi e-tron prototyp i Geneve.