Elektrisk racingbil från Cupra visas upp i veckan

Seats prestandamärkning Cupra har blivit ett eget bilmärke. Och under motormässan i Geneve kommer Cupra presentera sin helt elektriska racingbil för banracing.

Cupra E-Racer är världens första helt elektriska racingbil. E-Racer är ett bevis på Cupras engagemang för en hållbar utveckling inom bilindustrin och inom motorsport. Bilen kommer generera någonstans från 300kW i löpande kraft upp till 500 kW i toppkraft.

Upptakt till en elbil från Seat

Att Cupra presenterar en elbil är inte förvånande, det ligger helt rätt i tiden med Seats elbilsstrategi. Nästa år kommer Seat Leon som hybrid, och 2020 är det tänkt att Seats helt elektriska bil ska avtäckas. Troligtvis kommer även den vara i klass med Leon, vilket inte är helt oväntat då systerbolaget Volkswagens första från grunden byggda elbil kommer vara i Golf-klassen. Idag delar VW Golf och Seat Leon samma plattform.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.