Nu är Volvos lyxiga elbil EM90 i produktion

I november visade Volvo upp sin nya lyxiga minibuss Volvo EM90. Denna minibuss har plats för upp till sex personer och erbjuder en lyxig interiör inspirerad av skandinavisk design för att passa både för familje- och affärstransporter.

Volvo beskriver den som en ”extra allt”-modell som ska slå sig in i det allt mer populära segmentet i Kina. Nu meddelar Volvo att de första bilarna har rullat av produktionslinan vid Volvos fabrik i Hangzhou Bay.

Volvo EM90 är utrustad med ett batteri på 116 kWh och levererar upp till 738 kilometer i räckvidd (enligt CLTC-körcykeln). Att ladda batteriet från 10 till 80 procent ska vara möjligt på 28 minuter. EM90 får en motor på 200 kW (268 hk) vilket ska ta bilen från 0 till 100 km/h på 8,3 sekunder.

Volvo EM90 är i första hand framtagen för den kinesiska marknaden. Priserna startar där på 818 000 RMB (1,23 miljoner kronor). Om den också kommer till Europa återstår att se.

Relaterad läsning: Nya eldrivna Volvo EM90 plockar en tanke från Volvo Duett.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.