Nissans nya eldrivna skåpbil Townstar EV i produktion – dragkrok standard

Nu startar Nissan tillverkningen av en helt ny eldriven transportbil. Det är Nissan Townstar EV anpassad för den europeiska marknaden som går i produktion. Elbilen är en efterföljare och vidareutveckling av det Nissan lärt sig under produktionen av den äldre eldrivna transportbilen e-NV200.

Nya Townser EV får en design som påminner mer om Nissans övriga eldrivna modeller. Det innebär bland annat en mer aerodynamiskt utformad front.

Den eldrivna skåpbilen har ett batteri på 45 kWh och erbjuder en räckvidd på upp till 291 kilometer. Den drivs framåt av en motor på 90 kW (122 hk). 

Snabbladdning är möjlig med upp till 80 kW, vilket laddar batteriet från 15 till 80 procent på runt 37 minuter. AC-laddning är möjlig med upp till 22 kW. Modellen får också värmepump vilket höjer effektiviteten vid kalla temperaturer. 

Fokus i interiören är ergonomi. För ökad komfort finns dessutom eluppvärmd vindruta- och framsäten. 

Modellen kommer med flera assistans- och bekvämlighetersfunktioner. Bland annat Nissans avancerade ProPILOT assistanssystemet och Nissans Intelligent Around View Monitor (AVM) som ger föraren extra stöd i trafiken. Dessutom finns dödvinkelvarnare, hands-free parkering, adaptiv farthållare, intelligent autobroms med fotgängar- och cyklistavkänning, identifiering av vägskyltar, sidvindsassistans och släpvagnsstabilisering.

Dragkrok som standard

Beroende på version erbjuder Townstar lastkapacitet på mellan 600 till 800 kg. Lastutrymmet är på mellan 3,3 till 4,9 m3, tillräckligt för att transportera två europallar. Dragkrok blir standard på den svenska marknaden, med en dragkapacitet på upp till 1 500 kilo. 

– Helt nya Townstar EV är designad för att möta våra kunders behov och den ökade efterfrågan på hållbara drivlinelösningar. Utbudet med vår elektriska Townstar kommer att hjälpa ännu fler LCV-ägare att upptäcka fördelarna med elektrifiering samtidigt som de stödjer det föränderliga miljölandskapet i europeiska städer, säger Emmanuelle Serazin, LCV & Corporate Sales Director, Nissan Europe.

Tillverkningen av Townstar EV kommer att ske i Maubeuge i Frankrike. Den bygger på en delad elbilsplattform som också Renault och Mitsubishi använder. Nissan har ännu inte släppt några priser för transportbilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.