Plug & Charge kommer till BMW:s elbilar nästa år

Allt fler biltillverkare lanserar stöd för Plug & Charge. Nu ställer sig BMW till skaran elbilstillverkare som också vill ge sina kunder en enklare laddningsupplevelse. 

BMW kommer i mitten på nästa år lansera Plug & Charge på alla sina elbilsmodeller. Tekniken gör att föraren slipper använda laddkort eller appar för att starta snabbladdningen. Istället sker autentiseringen helt automatiskt genom laddningskabeln mot ett avtal som finns registrerat i bilen.

Till skillnad från traditionell Plug & Charge som är kopplade till en fast leverantör kommer framtida BMW-modeller erbjuda möjligheten att samla flera laddningsavtal i sin Plug & Charge-lösning. 

Det enda kravet är att ladd operatörerna ska vara anslutna till Hubjects europeiska eRoaming-nät. Ett av nätverken som ingår är Ionity där BMW är delägare. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.