Nevs avbryter affären med EV Electra – köpet av elbilen Emily GT stoppat

Trollhättans lokaltidning TTELA kan nu avsläja att Nevs avbryter affären med Jihad Mohammed och EV Electra. Det har stormat rejält kring affären sedan det tillkännagavs att EV Electra köpte upp elbilsprojektet Emily GT och PONS från Nevs.

Anledningen är att köparen inte fullföljt viktiga delar av avtalet. Motorjournalisten Alrik Söderlind snappade i slutet av april upp rykten om att EV Electra inte hade betalat Nevs. Nevs uppger dock en annan orsak idag.

Jihad Muhammed för EV Electra och Nevs VD Nina Salander.

– Att tappa tid är aldrig önskvärt, men att tappa Saab-arvet hade varit värre. Vi är några som jobbar hårt för att inte låta drömmen gå förlorad, säger Nevs vd Nina Selander till TTELA. Hon tillägger att EV Electra inte har fått tillgång till någon teknisk data, hårdvara, IP eller annan form av dokumentation kring något av projekten, i väntan på att affären skulle bli klar.

Det är Jihads utspel och agerande i sociala medier som anges som en av orsakerna till att affären inte gick i lås. Till tidningen förklarar Nina att ”frustrationen hos både Nevs och ingenjörsteamet som utvecklat bilen” växte i takt med hans utspel.

– Det handlar om andan, passionen, hjärtat, själen i produktionen. Utifrån min tekniska bakgrund tvivlar jag också på det Jihad säger. Det där med att börja tillverka bilar i augusti till exempel – hur då, frågar sig Frank Smit, tidigare teknisk chef på Nevs.

Jihad Muhammed skyller på kommunstyrlesens ordförande Peter Eriksson för att affären inte gick i lås:

– Vår relation med Nevs tog slut. Tack vare borgmästare Peter Eriksson och hans sionistiska tillhörighet som anklagade mig för att vara antisemit, skriver Jihad Muhammed på LinkedIn.

Bonusvideo: Peter Esse reder ut turerna:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.