Tesla flyttar till Texas och Elon Musk får sitt bonuspaket – om aktieägarna får bestämma

Arkivbild: Elon Musk i Berlin.

Det har varit några stormiga veckor i aktiesfären efter att Elon Musk meddelade att Tesla skulle flytta sin juridiska hemvist från Delaware till Texas. Anledningen till flytten var att en domare i Delaware ogiltiligförklarade Elon Musks bonus på 56 miljarder dollar som han beviljats flera år tidigare.

Domaren beskrev löneavtalet som ”en outgrundlig summa” som skulle missgynna aktieägarna uppger Reuters. Sedan dess har Teslas ledning kampanjat för att övertyga aktieägarna om att företaget ska byta hemvist, och dessutom ge stöd till Elons bonus.

Aktieägarna har fram till idag att rösta för eller emot flytten och bonusen, och en rad andra strategiska beslut för bolaget. Nu skriver Elon Musk via plattformen X att tillräckligt många röster har lagts för att en majoritet stödjer både flytten och Elons bonus:

– Båda Teslas aktieägarbeslut går för närvarande igenom med stora marginaler! Tack för ditt stöd, skriver Elon Musk.

Ännu är inte omröstningen avslutad, men Elon menar alltså att en tillräckligt stor majoritet visat sitt stöd för förslagen. Själva aktieägarmötet äger rum ikväll klockan 22.30 och kommer gå se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.