Polestar ska öppna 10 nya handlare i Sverige

Polestar ska nu öka sin närvaro i Sverige i samband med lanseringen av Polestar 3 och Polestar 4. Det genom att öppna upp fler nya fysiska återförsäljare parallellt med företagets direktförsäljning online.

– Hittills har vi levererat fler än 14 000 Polestar 2 till svenska kunder. Utvecklingen av vår affärsmodell och utökad fysisk etablering är ett naturligt steg där vi både drar nytta av den direktförsäljning vi byggt upp samtidigt som vi ökar tillgängligheten för att kunna möta ännu fler och nya kunder när vårt modellprogram i år växer med de två nya, lyxiga SUV:arna Polestar 3 och Polestar 4, berättar Kristian Elvefors, Head of Commercial på Polestar.   

Polestar har planer för en flitig expansion runtom i Sverige. Det inkluderar också öppningen av världens hittills största Polestar retail-anläggning i norra Stockholm.

– Vi siktar på att addera minst tio nya fysiska retail-ställen till vårt existerande nätverk. På det här sättet lägger vi grunden för att öka vår volym och marknadsandel, och fortsätta det starka momentum vi upplever på den svenska marknaden när vi nu i sommar börjar leverera våra två nya SUV:ar, berättar Martin Ölund, Sverigechef på Polestar.  

Hittills i år har Polestar levererat 1 743 Polestar 2 i Sverige. Det är en ökning På 30,2 procent jämfört med samma period förra året. Polestar har samtidigt under 2024 ökat sin marknadsandel från 3,2 till 5,5 procent bland elbilar jämfört med 2023. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.