Volvo har börjat flytta tillverkningen av Volvo EX30 till Belgien

USA har infört handelstullar på elbilar tillverkade i Kina och liknande tullar kan vara på gång även i Europa. EU väntas ta beslut om det i denna veckan. Det får Volvo Cars att agera, uppger The Times, som tidigare sagt att EX30 som idag tillverkas i Kina på sikt ska byggas lokalt i Europa.

Nu uppger The Times att Volvo Cars påbörjat flytten av produktionen av Volvo EX30 till Gent i Belgien. Den ursprungliga planen var att modellen skulle tillverkas där med start under nästa år. Enligt tidningens uppgifter kan produktionsstarten nu komma att ske tidigare.

– Vi kan inte bekräfta att anledningen till att vi även ska börja producera EX30 i Belgien har med införandet av tullar i EU att göra. Det är för tidigt att spekulera i konsekvenserna av vad denna utredning kommer att komma fram till, eller eventuella åtgärder, skriver Kristin Boldemann Wester, global pr-chef för Volvo, i ett mejl till TT.

– Beslutet att även bygga EX30 i Gent återspeglar vår ambition att bygga våra bilar där vi säljer dem i så stor utsträckning som möjligt, fortsätter Kristin Boldemann Wester.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.