Så långt kommer en Tesla på en laddning som redan rullat 69 200 mil

Det är dags för del två i serien där brittiska AutoTrader träffar Paul Kernson som kör en av de bilar som rullat längst i Storbritannien. Den råkar dessutom vara elektrisk. Pauls Tesla Model S har rullat hela 69 200 mil, och det på originalbatteriet och originalmotorerna.

I seriens andra del sätter programledaren Rory räckvidden på prov i den gamla Teslan. Hur långt går den egentligen på en laddning efter att redan ha rullat 69 200 mil? Rory ger sig ut på motorvägen för att ta reda på det.

– Jag ska bara köra som en normal människa för att ge oss den riktiga räckvidden i den här gamla Teslan, berättar Rory.

Bilen är åtta år gammal, och gnisslar visserligen lite, men Rory känner sig överlag väldigt trygg när han rullar fram längs den brittiska motorvägen, förklarar han. Något han menar att han inte hade känt om långmilaren varit en fossilbil.

Trots det goda självförtroendet blev det en dramatisk tur där Rory körde slut på batteriet fullständigt, och bilen stannade fem meter från laddaren under räckviddstestet. Då hade han kört ganska exakt 300,6 kilometer i motorvägsfart och delvis under ganska dåliga väderförhållanden. Räckviddstester på nya Tesla Model S P90D visade på räckvidder runt 350 till 370 kilometer i motorvägsfart för åtta år sedan. Batterierna har alltså levererat och gör fortfarandet det.

Seriens andra avsnittet med räckviddstestet kan du se i videon nedanför:

Det tidigare avsnittet när ägaren berättar mer om bilen kan du se här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.