Eldriven skåpbil för tjänstesektorn – rullande vårdcentral eller cykelverkstad

Franska mobilitetsbolaget Software République visar tillsammans med Renault Group nu upp ett koncept på en helt eldriven skåpbil som förverkligar en vision om att föra tjänster ”närmare medborgarna”.

I exemplet illustrerar Software République hur en rullande vårdcentral skulle kunna se ut. Skåpbilen har fått namnet U1st Vision (You First Vision) och visar en inredd modul monterad på Renaults elektriska lätta kommersiella fordonsplattform FlexEVan.

– Konceptet är säkert och möjliggör sömlös interaktion mellan enheter och tjänster. Det säkerställer att sjukvård kan tillhandahållas när som helst och var som helst, utan att kompromissa med tjänstekvalitet eller datasekretess. Kärnan i U1sts vision är ett åtagande att prioritera individen och möta medborgarnas behov, skriver Software République.

Tanken att företag eller den offentliga sektorn ska använda fordonen för att kunna erbjuda tjänster till medborgare på platser där utbudet annars är begränsat. De behöver bara investera i ett fordon, och kan sedan enkelt skifta påbyggnader som är inredda efter olika ändamål.

Software République tänker sig applikationer inom hälso- och sjukvård, självbetjäningstjänster, cykelreparationer eller återvinning av elektriska varor som några exempel på användningsområden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.