MG visar kraftfull MG4 Dual Motor med 440 hästkrafter – men just nu bara i Kina

I höst startar MG de svenska leveranserna av sin nya kompakta elbil MG4. En elbil med en motor på 150 kW (204 hk), 435 kilometer i räckvidd och ett attraktivt preliminärt pris på 415 000 kronor.

Om den håller vad den lovar kan den definitivt bli en succé som en enkel vardags-elbil i det kompaktare segmentet. Om det blir så får en framtida provkörning avgöra!

För den som söker lite mer spänning så har MG kanske något nytt på gång. Idag visar MG i Kina nämligen upp en fyrhjulsdriven och betydligt mer kraftfull variant av MG4. Eller MG Mulan som den heter i hemlandet.

Viktigt att påpeka så klart, innan habegäret rusar iväg: Det finns idag bekräftade uppgifter på om den kommer till Sverige. Och om den ska komma, så blir det antagligen först efter att leveranserna av bakhjulsdrivna MG4 kommit igång ordentligt.

I sitt kraftfulla fyrhjulsdrivna utförande får MG4 (MG Mulan) då så klart två motorer. Tillsammans levererar de en effekt på 330 kW (440 hk). Sprinten 0–100 km/h ska den klara på kvicka 3,8 sekunder. Det är till exempelvis snabbare än Tesla Model 3 LR och i paritet med Mercedes EQE AMG 43.

Räckvidden är dock lite mer blygsamma 460 kilometer (enligt Kinas generösa körcykel CLTC). Det skulle antagligen motsvara runt 380 kilometer enligt europeiska WLTP. Batteriet är samma 64 kWh-batteri som sitter i standardmodellen av MG4 som är på väg till Sverige.

Förutom fyrhjulsdriften och mer motorkraft får den sportiga orangea bromsok, tvåfärgade 18-tums lättmetallfälgar, Bridgestone-däck och sportstolar i Alcantara.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.