Tingsrätten: Tesla ska få hämta ut sina registreringsskyltar

Foto: Wu Wa.

Tesla lämnade idag in en stämningsansökan mot Transportstyrelsen och PostNord med anledning av att de inte får sina registreringsskyltar till följd av IF Metalls stridsåtgärder. I väntan på dom krävde Tesla också att själva få hämta ut sina skyltar hos skylttillverkaren Scandinavian Motorcenter eftersom PostNord inte kan leverera dem.

Nu har beslutet kommit att Transportstyrelsen måste låta Tesla hämta ut sina registreringsskyltar direkt hos tillverkaren. Det i väntan på domen i rättstvisten.

Om myndigheten inte går med på det inom sju dagar väntar böter på en miljon kronor, lyder beslutet från Norrköpings tingsrätt.

– Transportstyrelsen har tagit emot ett interimistiskt beslut från Norrköpings tingsrätt att inom 7 dagar samtycka till att Tesla hämtar ut registreringsskyltar direkt från vår skylttillverkare. Vi på Transportstyrelsen behöver nu analysera beskedet och bedöma vad detta får för konsekvenser för oss och vilka åtgärder som skulle kunna behöva vidtas för att verkställa beslutet. Det är i nuläget för tidigt att säga exakt vad det skulle innebära, säger Anna Berggrund, direktör för avdelning Fordonsinformation på Transportstyrelsen i en kommentar till SVT.

”Tack Sverige”

Beskedet tycks ha kommit som en lättnad för Elon Musk, som i ett par omgångar uttalat sig om konflikten på plattformen nu X. Nu nöjer han sig med ett mer positivt och glatt ”Tack Sverige”.

Via Aftonbladet, SVT.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.