Mercedes bekräftar: Lyxiga elbilen EQS får över 700 kilometer i räckvidd

Nästa år ska Mercedes eldrivna och lyxiga sedan Mercedes EQS lanseras. Sedan lanseringen av konceptet förra året vet vi att det blir en elbil med prestanda i topp.

Fyrhjulsdrivna EQS utrustas med en motor som ger 470 hästkrafter och 0-100km/h på 4,5 sekunder. Batteriet på 100 kW ska ge en räckvidd på 700 kilometer, sades det då. Nu bekräftar man räckvidden.

I samband med ett årsmöte berör Vd Ola Källenius den kommande produktionsversionen av Mercedes EQS som ska lanseras nästa år. Han bekräftar då att räckvidden kommer bli mer än 700 kilometer.

– Nästa år kommer vi se en ny era för Mercedes och elektrifieringen. EQS kommer sätta en standard med mer än 700 kilometer i räckvidd enligt WLTP-standarden, säger Ola Källenius.

Därmed kan Mercedes EQS bli den elbil med längst räckvidd när bilen lanseras nästa år. Förutsatt att konkurrensen inte hinner förnya sig till dess. Idag är Tesla Model S den elbil med längst räckvidd. Model S klarar idag 610 kilometer på en laddning.

– Med EQS kommer vår syn på bilar att förändras. Det kommer vara den första helt eldrivna lyxsedanen från Mercedes baserad på en helelektrisk drivlina, fortsätter Ola.

Vidare fortsätter Ola att berätta att EQS komer att spela i samma klass som S-Class vad det gäller lyx, komfort och säkerhet. EQS ska vara en symbols för Tysklands fortsatt livskraft som en industrination. Batterierna till EQS ska tillverkas inom landet i fabriken i Stuttgart-Untertürkheim och bilen kommer produceras i tyska Sindelfingen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.