Maserati visar upp Grecale i mars – kan bli en elbil

Italienska lyxbilstillverkaren Maserati gör sig redo att visa upp en ny bil. Premiären av Maserati Grecale kommer att ske den 22 mars. Den ursprungliga planen var att lansera modellen redan i november men det satte den globala chipbristen stopp för.

Maserati Grecale är en suv som bygger på en plattform och teknik gemensamt utvecklad inom Stellantiskoncernen. Enligt uppgifter till brittiska AutoExpress kommer Maserati Grecale att finnas både som elbil och med förbränningsmotor som alternativ.

Det blir i så fall Maseratis första elbil för volymproduktion. Tidigare har man visat upp eldrivna konceptet Maserati GranTurismo som ännu inte realiserats och hypersportbilen MC20 som tillverkas i en begränsad upplaga.

Lite är känt om prestandan kring Maseratis kommande elbilar och Grecale. I tidigare uttalanden har Maserati pratat om en 800-voltsarkitektur (likt Porsche Taycan) som ska klara snabbladdning upp till 300 kW. Maseratis elbilar kommer att bära emblemet ”Folgore” vilket är italienska för blixt.

Maserati har delat med sig av en serie nya teaserbilder på Grecale inför premiären. De bilderna visar dock modellen med avgasrör.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.