Första bilderna på eldrivna Maserati GranTurismo

Pressbild: Maserati

Italienska lyxbilsmärket visar upp några ”officiella spionbilder” på en prototyp av en eldriven Maserati GranTurismo. Bilen kommer blir märkets första elbil.

Inför lanseringen rullar nu flera prototypbilar på Modenas gator för att testa bilen under verkliga körförhållanden. Testerna ska ge elbilen de sista finjusteringarna innan den kan lanseras.

Maserati har ännu inte delat med sig av några detaljer kring prestanda eller när lanseringen kommer att ske. Att Maserati nu har bilar ute på vägarna och stolt visar upp dem tyder ändå på att en lansering antagligen inte är allt för långt bort i tiden.

För ett år sedan visade Maserati upp ljudsignaturen för sina elbilar. Ljuden är framtaget för att ge ett distinkt ljud som ska bli förknippat med Maserati på eldrift. Den kan du lyssna på i videon nedan.

– Våra kunder kommer njuta av alla fördelar med 100% elektriska framdrivning som kombinerar körglädje, komfort och prestanda med ett unikt och omisskännligt ljud, skriver Maserati.

https://www.youtube.com/watch?v=zloJiVelBp4
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.