Maserati presenterar ny eldriven supersportbil

Italienska biltillverkaren Maserati lanserar nu sin första elbil. Redan i början av året fick vi en föraning om att en elbil skulle komma i form av en teaser på ljudsignaturen för tillverkarens framtida elbilar. Det distinkta elektriska ljudet skulle påminna om en kraftfull förbränningsmotor.

Idag visades alltså den nya elbilen upp. Elbilen tar form av en supersportbil med namnet Maserati MC20. Modellen kommer också som en variant med förbränningsmotor. Maserati är fortfarande hemlighetsfulla kring prestandan på just den eldrivna modellen, men några detaljer har man delat med sig av.

Eldrivna MC20 ska klara 0-100 km/h på 2,8 sekunder och har en topphastighet på 310 km/h. Maserati uppger också att räckvidden är 32 mil. Tillverkningen av MC20 ska starta i slutet av året. Redan idag går det att lägga en beställning.

– Våra kunder kommer njuta av alla fördelar med 100% elektriska framdrivning som kombinerar körglädje, komfort och prestanda med ett unikt och omisskännligt ljud, skrev Maserati tidigare i år.

https://www.youtube.com/watch?v=zloJiVelBp4
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.