Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Från Tjeckien har det dykt upp en elbilstillverkare med en intressant skapelse. Bilen som tillverkaren MW Motors har gett namnet Luka EV är en renodlad elbil med en retrolook.

Bilen är en liten tvådörrars, tvåsitsig coupé byggd av ett aluminiumchassi som klätts i en glasfiberarmerad plastkaross. Bilen väger endast 815kg. Vid varje hjul sitter en navmonterad elmotor på 17 hästkrafter. Det ger en samlad kraft på 66 hästkrafter eller 50 kW.

Annons

Den fyrhjulsdrivna bilen ska ha en toppfart på 146km/h, kunna göra 0-100 på 9,6 sekunder. Räckvidden uppges vara ungefär 30 mil och bilen ska kunna laddas upp till 80% på under timmen.

Siktar på att produceras

“Detta är inte ett koncept, Luka EV är en riktig bil”, uppger tillverkaren. Än så länge är bilen dock under utveckling. Just nu arbetar MW Motors med att få bilen certifierad och krocktestad innan de släpper ytterligare detaljer om bilen.

Luka EV sägs vara inspirerad av en prototyp från 1955 av en bilen Tatra JK 2500 från Sovjet, som aldrig gick i produktion.

Prototyp Tatra JK 2500, 1955.

MW är inte den enda retroinspirerade elbilen som sägs komma till marknaden. Honda har lovat att lansera sin elbil Honda Urban EV i Europa nästa år.

Skinninteriören är standard på Luka EV – nytt möter gammalt.

Luka EV under laddning.