Tesla fortsätter framgångsrikt öka produktionstakten på Model 3

De första 30 produktionsklara Model 3.

Tesla har haft utmaningar med att hålla produktionstakten av Tesla Model 3 uppe. När bilen lanserades förra sommaren hade man som mål att producera 5 000 Model 3 i veckan i slutet av december 2017. Orsaken att man inte nått volymen har varit flera, allt från materialbrist till kvalitetsproblem som behöver säkras i tillverkningen.

Elon Musk har tidigare sagt att den största aha-upplevelsen han haft i år är inte att bygga en bil, utan att bygga fabriken som bygger bilen.

Hittills har Tesla endast byggt bakhjulsdrivna Model 3, och det i ett betydligt lägre tempo än de 5 000 bilarna i veckan som varit målet. Men de senaste veckorna har tempot ökat, och nyligen bekräftade Tesla att man fått upp tempot från ett hundratal till 2 000 bilar i veckan.

Större volym, större variation

Och nu har Teslas Vd Elon Musk gjort ett uttalande om att man räknar med att nå 5 000 bilar i veckan i juli. Om Tesla i juli når den volymen gör det också möjligt för bolaget att ha en större variation på bilarna de rullar ut. Bland annat kommer man då kunna producera den fyrhjulsdrivna versionen av bilen. En modell som troligt kommer vara mest uppskattad på den svenska marknaden när bilen når hit.

Under första kvartalet i år byggde Tesla 34 494 bilar, varav ungefär 10 000 bilar var av modellen Model 3. Och det är volym som Tesla behöver innan man lägger till komplexitet i tillverkningskedjan.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.