Lucid visar Lucid Air Sapphire som gör 0-100 på under 2 sekunder

Lucid Motors har precis visat upp en ny vassare variant av sin elbil Air. Via en ny prestandaavdelning inom Lucid Motors som får namnet Sapphire presenterar man nu en av marknadens snabbaste produktionselbilar.

Lucid Air Sapphire får tre motorer, två bak och en fram; och ska kunna leverera upp till 1 200 hästkrafter. Den motorkraften räcker till några riktigt snabba siffror!

Sprinten 0-96 km/h (0-60 mph) ska den klara på under två sekunder och toppfarten är 322 km/h. Därmed är den nya snabba Air inne och nosar på prestandasiffrorna för nya Tesla Model S Plaid.

Utöver mer motorkraft får den också bland annat ett extra aerodynamiskt paket, kolkeramiska bromsar, nya sportstolar och racingstötdämpare.

Produktionen av Lucid Air Sapphire ska starta under första halvan av 2023. Än så länge finns modellen bara att beställa i USA och Kanada, med ett startpris på 249 000 USD (2,5 miljoner kronor).

Video: Extra Throttle House kollar in nya Lucid Air Sapphire.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.