Priset för uppgradering till självkörande Tesla ökar till 150 000 kronor i USA

Tesla fortsätter att rulla ut uppdateringar och förbättrade version av sin självkörande mjukvara FSD Beta i USA och Kanada. Men i takt med att värdet på mjukvaran ökat har Tesla också höjt priset flera gånger.

Nu är det dags för ytterligare en prishöjning i Nordamerika. Från och med 9 september är kostnaden för att få tillgång till FSD Beta 150 000 kronor ($15 000). I början av året kostade mjukvaran 100 000 kronor.

Prisökningen berättar Elon Musk om via Twitter.

I helgen rullade Tesla ut den senaste versionen (10.69) av sin självkörande mjukvara FSD Beta. Uppdateringen klassas som en ”större uppdatering” med en hel del nya förbättringar.

I en video nedan kan vi se en demonstration av version 10.69 och 35 minuters bilkörning helt utan mänskligt ingripande:

Den högsta autonoma toppnivån på självkörning som Tesla erbjuder i Sverige kallas för ”Total sjävkörningsförmåga” och kostar 77 000 kronor.

Den kompletterar standardfunktionen autopilot med bland annat automatiska körfältsbyten, autoparkering, summon och förmågan att reagera på trafikljus och stoppskyltar. Dessutom listar Tesla ”autostyrning i stadstrafik” som en funktion som kommer snart.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.