Officiellt: Tesla Model S Plaid och Model X Plaid till Sverige i november

Pressbild: Tesla

Idag berättar Tesla att det första leveranserna av nya uppdaterade Tesla Model S Plaid och Model X Plaid är redo för Europa och Sverige. De första leveranserna ska starta i november och december i år.

”Plaid” är de mest kraftfulla varianterna av Teslas flaggskeppsmodeller Model S och Model X. I början av förra året fick de två modellerna en större uppdatering och har sedan dess inte varit tillgängliga i Europa. Men idag har alltså Tesla öppnat upp ordersidorna för de två modellerna på den svenska marknaden.

Priset för Tesla Model S Plaid kommer i Sverige starta på 1 549 990 kronor. Räckvidden anges upp till 600 kilometer, toppfarten är 322 km/h och 0–100 km/h klarar den på 2,1 sekunder. Modellen får också dragkrok och får dra upp till 1600 kilo.

För Tesla Model X Plaid startar priserna på 1 597 170 kronor. Räckvidden är upp till 528 kilometer, toppfarten är 262 km/h och sprinten 0–100 km/h klarar den på 2,6 sekunder. Även Model X får dragkrok och får dra upp till 2 250 kilo.

Leveranserna av ”Dual Motor AWD” som är den något mer nedtonade varianten av Tesla Model S och Model X ska starta senare under 2023. Ordersidorna för dessa öppnas också vid ett senare tillfälle.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.