Lamborghinis första elbil kan komma redan 2028 – fyrsitsig GT-sportbil

Lamborghini har planer på att lansera en elbil. Till skillnad från många andra tillverkare av supersportbilar kommer märkets första elbil inte att bli en suv. Planerna är istället en ”praktisk fyrsitsig coupé” med en blinkning mot en klassisk GT-sportbil.

Nu visar det sig att modellen dessutom kan komma två år tidigare är planerat. Motor1 har fått bekräftat att Lamborghini kan lansera sin första elbil 2028 – mot tidigare uppgifter som pekat till ”i början av 2030-talet”.

För att göra modellen mer praktisk i vardagen kommer den ändå få högre markfrigång än de mest sportiga modellerna från Lamborghini, för att exempelvis hantera dagliga utmaningar som vägbulor. Samtidigt är Lamborghini tydliga med att poängtera att det inte kommer ha några terrängegenskaper. Det kommer Lamborghini Urus få stå för.

Lamborghini-chefen Stephen Winkelmann har tidigare betonat vikten av att förmedla ”rätt körkänsla i bilen”, något som han menar saknas i dagens elbilar.

– Vi är säkra på att vi kan göra det. Vi arbetar på en hel del. Det kommer vara en mångsidig elbil. Den kommer att komma innan Lamborghini Urus blir elbil, sa Stephen i en intervju förra året.

Tidigare har Lamborghini visat upp konceptet Estoque (som visserligen är ett koncept med förbränningsmotor) men som kan ge en föraning om vad vi kan förvänta oss.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.