Ford visar upp eldriven E-Transit Courier i veckan

Det duggar tätt mellan premiärerna hos Ford i Europa just nu. Nyligen fick vi se den eldrivna suven Ford Explorer. På torsdag kommer den kommersiella avdelningen Ford Pro visa upp en eldriven skåpbil.

Teaserbilderna i kombination med Fords redan kommunicerade planer och lanseringar för Europa avslöjar att det är Transit Courier, en av Fords mindre skåpbilar som kommer som elbil.

Lanseringen är en del av fem eldrivna Ford Pro-modeller för den europeiska marknaden. Tre av modellerna har redan haft premiär.

Den större skåpbilen Ford E-Transit Custom och den ännu större Ford E-Transit. Dessutom visade Ford Pro upp minibussen Ford E-Tourneo Custom med åtta sittplatser i slutet på förra året.

Kvar finns alltså Ford E-Transit Courier samt passagerarvarianten E-Tourneo Courier som också finns med i de kommunicerade planerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.