Kinas bästsäljande elbil nu som cabriolet

Kinas bästsäljande elbil är Wuling Hongguang Mini EV. Med ett lågt pris på 37 000 kronor får man en eldriven minibil med en räckvidd på 17 mil och plats för fyra personer utan bagage. Den blev snabbt en succé med runt 400 000 sålda exemplar förra året, en bra bit före tvåan Tesla Model Y med 170 000 exemplar.

Nu startar Wuling försäljningen av en variant med öppet tak. För att ge plats åt den nedfällda suffletten blir utrymmet genast mer begränsat. Mini EV Cabrio har endast plats för två personer.

En interiör i röd-svart ger en sportig visuell känsla. Precis som i förlagan med tak är interiören enkel, med endast de nödvändigaste knapparna och reglagen.

Mini EV Cabrio kommer med två val på batteristorlek vilket antingen ska ge 20 eller 30 mil i räckvidd. Den är framhjulsdriven och har en motor på 30 kW.

Priserna startar på runt 60 000 kronor för modellen med det lilla batteriet – och försäljningen startar imorgon i Kina enligt principen först till kvarn.

Hur lågbudget är Wuling då? Väldigt mycket men fortfarande lyxigare än att skumpa runt på en överlastad moped. I videon nedan kan du se när Wheelsboy provar Mini EV med tak:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.