Kia EV5 blir billigare än Tesla Model Y i Kina

Kia visade i förra veckan upp sin kommande elbil Kia EV5. En modell som rent utseendemässigt kan beskrivas som ett mindre syskon till den sjusitsiga suven Kia EV9. Nu rapporterar The Korean Car Blog att priset dessutom blir imponerande lågt.

Kia EV5 kommer ha säljstart den 17 november i Kina, och det med ett prisspann som sträcker sig från motsvarande 240 000 kronor till 345 000 kronor beroende på utförande. Det kan ställas i kontrast till basmodellen av Tesla Model Y som har ett grundpris på 350 000 kronor i Kina.

– Kia EV5 sätter en ny standard för design, prestanda och funktionalitet samtidigt som den ger nya nivåer av förarglädje och användarupplevelser, sa Karim Habib, Chef för Kia Global Design Center i samband med uppvisningen i förra veckan.

Det finns ännu inga officiella uppgifter kring de tekniska specifikationerna, även om det florerat många rykten den senare tiden. De är dock väldigt motstridiga. Ett önsketänk är så klart specifikationer som matchar Kia EV6.

Kia EV5 är i första hand utvecklad för den kinesiska marknaden. Men Kia har också sagt att det finns planer för en lansering på fler marknader. Vilka dessa marknaderna är väntas Kia att avslöja under Kia EV Day i oktober då man kommer berätta mer om sina elbilsplaner framåt.

Storleksmässigt är Kia EV5 ungefär lika stor som Volkswagen ID.4 och Tesla Model Y. En lansering i Europa skulle antagligen passa väl med vad den europeiska marknaden efterfrågar storleksmässigt. VW ID.4 och Tesla Model Y är bland de bästsäljande elbilarna både i Europa och Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.