Jeeps nya elbil Wagoneer S kommer hösten 2024

Jeep Wagoneer S Concept.

För två år sedan lanserade Jeep sin första elbil i form av Jeep Avenger som var utvecklad för den europeiska marknaden. I samband med det presenterades också en bredare satsning för den globala marknaden.

Nu förbereder sig Jeep för att lansera sin första globala modell. Namnet blir Jeep Wagoneer S och Jeep beskriver den nya modellen som en fullfjädrad premium-Jeep med ledande fyrhjulsdrift och terrängegenskaper.

Andra detaljer som Jeep droppar är 600 hästkrafter och förmågan att klara sprinten 0 till 100 km/h på runt 3,6 sekunder. Trots det stora formatet lovar man en elegant exteriördesign som tagit hänsyn till aerodynamisk effektivitet. Wagoneer S kommer erbjuda en räckvidd på upp till 645 kilometer.

Planen är att först starta försäljningen i USA till hösten 2024, och sedan på flera utvalda globala världsmarknader efter det.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.