Uppgifter: Apple uppges lansera elbil 2028 med nedtonade förväntningar

Så föreställer sig AI att Apples första elbil kan se ut.

Turerna kring en elbil från Apple har varit många. Projektet som går under namnet Titan uppges ha lagts på hyllan och sedan plockats ner igen flera gånger om. Senaste budet var i alla fall att Apple faktiskt jobbar på en elbil, och det med ett stort fokus på självkörande teknik.

Det senaste budet var också att Apple skulle lansera en sådan 2026. Nu uppger Bloomberg att lanseringen kommer flyttas till 2028. Samtidigt ska teknikföretaget också ha sänkt ambitionerna kring den självkörande tekniken.

Initialt pratades det om både nivå 5 och senare nivå 4. Nu är målsättningen enligt insatta källor som Bloomberg citerar att Apple kommer nöja sig med Nivå 2+, ungefär motsvarande den förmågan som de mest avancerade systemen levererar idag.

Skillnaden mellan de två nivåerna är stora. Det från att i princip vara helt självkörande på större vägar utan någon förarövervakning, till att föraren måste vara uppmärksam och redo att ta över när som helst.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.