Hyundai etablerar dotterbolag i Sverige för att bli starkare på elbilar

De skandinaviska marknaderna har blivit en av de största marknaderna för elbilar i Europa och Sverige är inget undantag. Nu hoppas Hyundai Motor stärka sin position på marknaden genom att etablera ett dotterbolag i Sverige med fokus på elbilar.

Hyundai ser en stor potential på den svenska marknaden, och beskriver Sverige som ett av de mest avancerade elbilsmarknaderna i Europa och världen. Man hyllar den progressiva inställningen och den höga allmänna acceptansen för elbilar i landet.

– Sverige har ett stort strategiskt värde för Hyundai Motor Europe. Tack vare sin villighet att acceptera elfordon och integrera dem i sin vision om framtida mobilitet är Sverige en mycket viktig marknad för oss, säger Michael Cole, VD och koncernchef för Hyundai Motor Europe.

– Vår nuvarande distributör Hyundai Bilar Import AB har gjort en fantastisk insats för att vända verksamheten i hela landet och har lagt en stadig grund för Hyundais framtida tillväxt, fortsätter Michael Cole.

Därmed lämnar den nuvarande distributören över till det nya dotterbolaget som ska vara i drift till juli 2024.

– Vi är stolta över att lämna över en stark och väl fungerande verksamhet till våra partners på Hyundai Motor Europe. Med en stadig grund på plats är vi övertygade om att varumärket Hyundai och dess utbud av elbilar kommer att fortsätta att prestera bra på den svenska marknaden när Hyundai Motor tar över organisationen, säger Bengt Larsson, Country Director för Hyundai Bilar Import AB.

Med det nya bolaget kommer Hyundai också kunna bredda sina distributionskanaler. Man ser att svenskarna är trygga i att handla online, och det kommer bli en viktig försäljningskanal för Hyundai i framtiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.