Här är förändringarna som gör lyxiga SUV:en ännu bättre

Letar du en hybrid-SUV med lång elektrisk räckvidd och de allra senaste tekniska lösningarna? Då kan nya versionen av tjänstebils- och familjefavoriten X5 – med en prestanda som tar körglädjen till nya höjder – vara något för dig. 

BMW X5 såg dagens ljus för första gången runt millennieskiftet och blev snabbt en omtyckt modell i segmentet mellanstora SUV:ar. BMW valde att kalla bilen för en SAV (Sports Activity Vehicle) som ett sätt att belysa bilens fina köregenskaper.

Sedan lanseringen har fyra generationer av X5 rullat på de svenska vägarna, och så sent som 2021 utsågs modellen till ”Årets lyx-SUV” av What Car? magazine.

Nu rullar den senaste versionen, som tar premiumkänslan till nästa nivå, ute på vägarna: Plug in-hybriden BMW X5 xDrive50e.

Redan vid en första anblick sticker modellen ut. Som ett tillval kan BMW:s ikoniska njurgrill förses med LED-ljus som ger bilen ett “Iconic Glow”. xLine-paketet – som är standard i BMW X5 xDrive50e – ger ett kraftfullt intryck och en försmak om vad som döljer sig under huven. 

Där huserar nämligen en systemeffekt på 489hk, fördelat på en 6-cylindrig förbränningsmotor på 313hk och en elmotor på 197hk – en ökning med 95hk jämfört med föregångaren. Ekipaget tar sig från 0-100 på under fem sekunder, men för pendlaren är det kanske elmotorn som kommer att skänka mest glädje. 

BMW X5 xDrive50e har nämligen en elektrisk räckvidd på upp till 110 kilometer – tack vare det stora batteriet på 25,7 kWh (nettokapacitet) – och klarar därmed många vardagsutmaningar utan att ens koppla in bensinmotorn.

Invändigt ger sportstolarna klädda i Sensafin, panoramataket (tillval) och LED-ljusgrafiken en exklusiv känsla, som förstärks när man blickar fram över ratten. Där sitter för första gången i en X5-modell BMW:s Curved Display, samma som i BMX iX och i storasyskonet X7.

Via skärmen styr du smidigt allt från grundinställningar till head up-display, klimat, säten, navigation och underhållning genom infotainmentsystemet iDrive 8. 

Vill du veta mer om BMW X5 xDrive50e och hitta en återförsäljare? Läs mer här!

Denna artikeln är en annons från BMW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.