Honda e försvinner från Sverige

Honda e är kanske en av de mest charmiga och mest spektakulära elbilarna som lanserats på den svenska marknaden. Allt paketerat i ett litet kompakt och gulligt format med en gocartig körkänsla med imponerande svängradie. Inredningen var ett kapitel för sig. Den hämtar tydligt inspiration från ett vardagsrum, i en nymodern nostalgikänsla som förde tankarna till 1980-talet.

Men den härliga känslan var inte tillräcklig för att Honda e skulle bli en försäljningssuccé. Nu är nämligen Honda e på väg bort från marknaden. Något som Carola Larsson som är PR-chef på Honda i Sverige bekräftar för Vi Bilägare:

– Ja, det stämmer. Vi har ett fåtal kvar och när de är slut får vi inte in nya.

Pressbild: Honda.

Att Honda e inte blev någon braksuccé beror väl på priset. Honda e kostar från 416 800, och då får man en elbil som går blygsamma 220 kilometer på en laddning. Det som driver upp priset är mycket teknik, gimmicks och speciallösningar. Och hur kul och charmig paketeringen än är, så är det precis det som modellen också faller på.

Idag finns det 419 Honda e registrerade för trafik i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.