Hemliga källan: Köpet av elbilen Emily GT blir ett ”högriskprojekt”

Vårens uppgifter om att NEVS hyllade elbilsprojekt Emily GT kan leva vidare genom en ny köpare togs emot med glädjerop från entusiaster. Under sommaren har det pågått förhandlingar mellan en köpare och säljaren NEVS. Dessa kan nu vara i sin slutfas, uppger SR Ekot.

Det innebär att avtalet kan bli officiellt inom någon vecka, ”om allt går enligt plan”. Går affären i lås kan det på sikt leda till många nya jobb och biltillverkning i Trollhättan. Köparen är fortfarande hemlig men är från Europa, och det ska bland annat finnas en koppling till Schweiz, enligt Ekot.

Köparens plan är att i framtiden tillverka elbilen i Trollhättan. Den satsningen kan på sikt ge upp till 2000 nya jobb, enligt tidigare uppgifter från P4 Väst. Det finns dock en viss skepticism till projektet.

SR Ekot refererar till en källa med insyn i projektet som inte tror att satsningen kommer ge den förväntade effekten. Enligt källan är satsningen ett högriskprojekt och det ”kan bli som att kasta pengarna i sjön”.

Den omtalade elbilen Emily GT finns endast i ett par prototyper och det är mycket arbete kvar för att utveckla den produktionsklara elbilen. Kostnader som kan uppgå till flera miljarder kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.