GMC Hummer blir terränggående campingbil

Mastodont-pickupen GMC Hummer EV är stor nog att ta sig an de mest tuffa terrängerna. Så vad passar då inte bättre än en påbyggnad som verkligen gör den redo för ett äventyr? Det är precis vad GMC nu gjort genom ett samarbete med EarthCruiser.

EarthCruiser har tillverkat en påbyggnad i kolfiber som blir helt integrerad i karossen till Hummer EV. Påbyggnaden innehåller en boningsdel, komplett med alla den lyx som man kan behöva för ett modernt och bekvämt campingliv.

Här finns en fullstor säng med två sovplatser och ett fullutrustat kök. I köksdelen hittar vi allt från kyl med frysfack, köksskåp, induktionshäll och en diskho med varmvatten samt en liten sittdel.

På utsidan hittar vi flera smarta förvaringsboxar och skåp och en utomhusdusch bland alla bekvämligheter.

På taket sitter solpanaler som producerar ström till ett separat 6 kWh-batteri. Det ska kunna driva all elektronisk utrustning, inklusive kylen och belysningen i en vecka.

Vad campingmodulen kostar framgår inte av pressreleasen. Men den lär inte bli billig, på den redan dyra pickupen som kostar en bra bit över miljonen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.